Nyheter

Bröd- och pastaförsäljningen rasar på allt fler ställen

bröd och pasta

Även i England blir lågkolhydratkost allt populärare. Tidningarna rapporterar nu om rejäla ras i försäljningen av bröd och pasta under året som gått. Det skylls på att sådan mat ses som dålig för vikten (vilket den är).

I England är flera varianter av lågkolhydratkost populär, inklusive ketogen LCHF-kost och definitivt Paleo-kost, fri från allt rent socker eller mjölmat.

Mail Online: Fad for low carbohydrate diets sees supermarket bread sales plunge faster than any other product

Mer

Brödförsäljning ger storförlust

Brödbranschen går dåligt, Pågen varslar

LCHF het trend enligt livsmedelsindustrin

Diabetesexpert: Bröd är en påse socker!

Gjorde slut med bröd – gick ner 40 kg

Problemet med bröd

Hoppsan: ingen äter brödet!

 

16 Kommentarer

  1. Jaa menee
    Vilken nyårskaramell !
    Den suger vi på.
  2. Micke
    Ja det var ju goda nyheter, kan nämna att efter snart 2 månader har jag förlorat 10kg på LCHF utan träning. Ändrade bara kosten till LCHF och mår mycket bättre.

    Tackar denna strålande hemsida för detta. Ser fram emot sommaren 2015, alla aktiviteter man kommer orka med.

    Gott Nytt År!

  3. Gunnel
    Väldigt ofta extrapris på läsk och bakverk. Vill inte folk ha sånt längre? 🙂
  4. Gäst
    Gott Nytt År Bröd-er och Systrar!
  5. Bosse
    Om bagerierna börjar göra riktigt bra LCHF bröd så kommer nog kunderna tbx.
  6. piltson
    Nja, i förrgår hade BBC Radio 4 detta program om fetmaepidemin i historiskt perspektiv tillbaka till
    1930-talet.

    http://www.bbc.co.uk/programmes/b04vkhl8

    Mot slutet tillfrågas diverse experter om sina personliga idéer om hur man kommer tillrätta m,ed kroppsvikten. Ingen säger nåt om "low carb".

  7. Nina S
  8. Gunnar Lkpg
    Glädjande! Bra för miljön också, inget är så skadligt för miljön som jordbruk och framförallt spannmålsodling!
  9. Emma
    Kul att det sprider sig!
    emmasterners.devote.se/
  10. Lars Henrik
    För övrigt tycker jag att spannmålsjordbruk, bekämpningsmedel och GMO överhuvudtaget kan dra åt helvete under det goda året 2015 😀
  11. piltson
    När man söker på "low carb" hos Guardian får man över fyratusen träffar, alltså hänvisning till texter om detta under åren. Där påpekades t.ex. redan 2004 att det var så stor eftertfrågan på low carb att industrin inte kunde hänga med. När man gör samma sökning hos brittiska Amazon får man idag 2310 träffar, alltså hänvisning till kokböcker och rådgivare som handlar om detta.

    Att säljstatistiken då går ned kan väl då inte vara nån överraskande nyhet? Det konstiga i sammanhanget är att det s.k. etablissemanget tydligen
    1. inte läser tidningar
    2. inte håller sig orienterad om folkmeningen och därför
    3. inte heller uppfattat de fördelaktiga folkhälsoaspekterna i denna utveckling.

    Vilket eftertryckligt framgick i det radioprogram som vi hänvisade till här ovan. DET är förfärligt konstigt här, och jag skulle gärna se lite funderingar om detta.

    Svar: #12, #13
  12. Lars Henrik
    Kan en del av svaret vara att lobbyister fått en stor (alltför stor?) påverkan på politik och myndigheter i Sverige?

    Som jag uppfattar verkligheten är det lättare för lobbygrupper att påverka politiker än vad det är för vanligt folk. Demokrati?

  13. Anders S
    Media är köpta. The Guardian och Univlever har t.ex. träffat ett samarbetsavtal:

    - ‘seven-figure’ deal sum though: it could be anything from £1,000,000 to £9,999,999.

    http://www.the-cma.com/news/unilever-takes-content-a-step-further-int...

    http://www.resume.se/nyheter/dagspress/2014/02/17/the-guardian-i-reda...

    Se även
    http://www.kostdoktorn.se/hur-man-kan-bli-fran-epilepsi-med-ketonmatning #15

  14. Katrin
  15. Nisse
  16. Lotta
    Bönpasta ska ju vara gjort på 100% ekologiska sojabönor. Är detta då ett alternativ om man äter enligt LCHF?

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg