Nyheter

Att dricka grädde

rg

Ronnie Mathisen skriver idag om hur han fyller på energi under långa bilresor: han dricker grädde, direkt ur paketet. Fungerar utmärkt tycker han.

Jag tyckte det var lustigt för jag gör något liknande. Jag köper en stor mugg kaffe och ett paket grädde och blandar. Den vuxenvällingen håller mig sedan pigg och mätt i bilen. Det brukar bli en del grädde över som jag slänger. Kanske finns det en annan lösning…

Har du druckit grädde direkt ur paketet?

 

1 2 3 4

174 Kommentarer

  1. Kim Svantesson
    Dricker ofta grädde ur paketet och har det i princip alltid i kaffet. Förhöjer smaken och ger lite extra mättnad.
  2. Någon som provat 2-3cl Jäger+ en rejäl skvätt grädde i? Huruvida de är bra vet jag inte men gott är de!
  3. Ethel Loberg
    Ragnhild, helt Ok. med felstavning och tack för liten ordkurs på norsk. Hmmm, klökt, jojo den va fin.
  4. Ethel Loberg
    Ragnhild, helt Ok. med felstavning, det heter ju Edel på norsk och tack för liten ordkurs på norsk. Hmmm, klökt, jojo den va fin.
  5. Idah
    @ Bertil
    Min far har jobbat som mejerist och har en livsmedelskemisk examen. Han berättade att det är när det är 36 % fett i grädden som den går allra snabbast att vispa upp! Istället för att köpa 36 % grädde (idiotiskt) så kan man som min far göra, hälla i pyttelite vatten för att få det att gå fortare. Om man nu har bråttom.

    Sen gör det ju ingenting för företagen att grädden håller längre naturligtvis...

  6. Lars M
    #155 Idah

    Så här skriver Arla: "Vispgrädde 36%
    Vispbar grädde med lång hållbarhet som passar utmärkt i gratänger, soppor, såser, efterrätter eller enbart vispad naturell. Eftersom den är något magrare tar den lite längre tid att vispa. Kyl den väl innan vispning för bästa resultat."

    Tvärt emot din far alltså.

  7. ragnhild
    #155/156 - Her vest i Norge får man bara 36% grädde (utan tilsetnings-stoffer, derav også kort holdbarhet). Vi bor så nära havet, at vatnet (Nordsjön) "klukker" om föttene våre - och grädden med 😉 Har aldri problem ved vispningen.

    Men det jag skulle inn her för var: http://www.birgitta Hoglundsmat/wordpress.com - :
    "Varm sjoklad lchf" (med grädde og kokosfett).

    Skulle gjerne ha smakt en fetere grädde/fløte - hm - uff vi er er enormt fettskremde her vest - Står det orginal på pakninger og tror at yes denne er god, kommer hjem og leser det som står med små bokstaver at dette er magert 🙁 smaker bare vann. Vet dere hva, nå poster jeg denne, tar kopi og prøver å lime den inn på Tine meierier sin e-post = sendt.

  8. ragnhild
    Så jag gjorde och lite til - än liten droppe i havet säkert, men... "mange bekker små, gjør en stor å" Tenk om - hei ni nordmenn, skicka ni med...eras önsker til Tine, du finner en kundetjeneste mail derinne. Jeg kan da ikke være den eneste som strever med å finne fullfete meieriprodukter. Au, jeg glemte å klage på kvitosten - ja, ja har gjort det før - får gjenta det en annen gang - nok for denne.
  9. ragnhild
    P.s. Ronnie (på bildet) dricker Tine sin 36% grädde 🙂

    whops, inte meningen å holda liv i tråden, men så kommer det över en - ni vet...
    inte?.... 🙂

  10. Birgitta
    Lite "opassande" att prata om kalorier och viktminskning när det handlar om LCHF, men många verkar tro att LCHF i första hand är ett "viktminsknings-program". Jag ser det i första hand som ett "må bra program". Kalorier in och kalorier ut är Viktväktarnas idé. Om man blandar dessa program, Viktväktarna och LCHF, så blir man nog bara förvirrad eftersom dessa går stick i stäv mot varandra. Man måste välja sida, helt enkelt.
  11. Lars M
    #160

    "många verkar tro att LCHF i första hand är ett "viktminsknings-program". Jag ser det i första hand som ett 'må bra program'."

    Och du tycker inte du lägger lite väl mycket vikt vid hur du ser på saker och ting nu?

  12. Birgitta
    Hej Lars M
    Nej jag tycker inte att "jag lägger lite väl mycket vikt vid hur jag ser på saker och ting".

    Det är ju så att man bara med säkerhet vet hur man själv ser på saker och ting. Det är ju det enda man kan uttrycka helt ärligt.

    Andra får uttrycka själva hur dom ser på saker och ting.

  13. Lisbeth Alf
    Till Hasse N. Dricker endast grädde !
  14. Ssk
    Ragnhild-
    Har inte smakat Tines kvitost, men däremot är jag nog beroende av Taffelost:)

    Grädde är så gott, hur den än intas! Har hänt att jag tagit lite som den är, men oftast i sås eller blanda i kaffe eller turkisk yoghurt. Känns skönt att inte längre ha dåligt samvete för att man älskar grädde:)

  15. ragnhild
    SsK -
    Den kvitosten har jag helt gitt opp. Jag ble sjockad i vinter över smaken, mailat Tine - men det handler nog um profit. Dårlig ost til den stora hopen (= mangel på respekt for konsumenterna). Derefter utvides utbudet av andra oster til dom som vil betala mera.

    Andre grep är också tatt, grep som forteller meg at de manipulerer och utnytter kundenes mangel på tid til å tenke - eks. pakker ned få skiver kvitost til høyere pris. Prismanipulering!

    Men kvitosten är också blitt så dyr at man inte skulle låta sig luras! Jag handlar bara gräddost f.t. Den är så fet (måste vara det med den goda smaken), at jag spiser mycket, mycket mindre av den 🙂 och det tror jag är bare bra - för mig. Jag får tilsamman nog fett endå. Dricker inte melk utan i kaffen, grädde annars i omelett och sås m.m.

    Så gøy at gräddetråden kom opp igjen 🙂 Taffelost-ukjent-måste smaka 😉

  16. Ssk
    #165 Ragnhild
    Taffelosten finns med både tomat och skinka, men tomat är en favorit! Kan äta hur mycket som helst av den. Dessutom 0 kolhydrater:)
  17. Vad är taffelost??
  18. Ssk
    #167 Nettan
    Taffel är en jättegod ost som tillverkas av Tine i Norge. Kan inte säga egentligen vad det är för ost, men den är en hårdost, fast mycket krämig i konsistensen, toppen även som smält. Finns med tomat- eller skinksmak. Som en hyvelbar mjukost, ungefär... Den enda ost jag äter upp varenda smula av!!Mums!!
  19. ragnhild
    Ssk - du skal få tilbakemelding - den skal handles og smakes - bare litt utsettelse av de to aktivitetene - kunne ikke gå ut idag, var helt utranglet - omtalt et annet sted. 😉 Fint at du svarte på Nettans fråga - jeg skal innom COOP´S ostedisk, der finner jeg den nok 🙂
  20. Eddie Johansson
    Min farsa vägrade äta lätta produkter av alla slag och han drack alltid grädde. Han var mager och blev 86 år.
  21. Annicka
    Skrev senast häromdagen på fb att grädde är underskattat som dryck 😀
    Godast är den ekologiska.

    Är uppvuxen på en mindre lantgård med kor så ibland var jag busig och smög in i mjölkrummet och drog med måttkannan överst i mjölktanken och skummade av bara grädden och drack.

  22. Men även grädden är väl pastöriserad? Eller är den inte det?!
  23. ragnhild
    @Ssk, et halvt år efteråt; Taffelost är ok - nog. Den var inte okänd för mig (Tines) - men "smak och behag" 😉 Jag gillar best rena oster - mjuka eller hårda - inte eksperiment med olika smaker - med lite untak. p.s. jag är bara bekant med de taffeloster som kommer i rund förpakning (små trekanter med olika smaker).

    p.s. idag är det Synnøves ost jag har problem med; konsistens som tygg-gummi när den smälter. Flau smak - VAD är det meieriene är upp till. Skulle skämmas - tror de inte folk märker den usle kvaliteten. Det er faktisk like før jeg sier "skit i norske bønder" inn med både franske o.a. lands produkter. Bönderna isär skulle protestera på vad meieriene lar komma ut på markedet - faktisk 😉 Tine/Synnøve; Skjerpning.

    Nu är det enbart grädde här i mitt hus, mjölken är ut.

    .

  24. peter
    Dricker grädde direkt ur paketet varje dag. Mellan 3-5 dl per dag. Mycket gott och nyttigt.
1 2 3 4

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg