Mozzarellafyllda köttbullar i tomatsås med LCHF-zucchinipasta

Köttbullarzucchini

Saknar du pasta på LCHF-kost? Då är detta något för dig.

Receptet är från Åse Falkman Fredriksons bok Ät och njut!

Mozzarellafyllda köttbullar i tomatsås med zucchinipasta

En härlig italiensk rätt – garanterat uppskattad av både stora och små!

Ingredienser, 4 portioner

MozzköttbullarTomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk olja
400 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
½ msk balsamvinäger
2 krm krm salt
1 krm peppar
1 tsk oregano
1 tsk basilika


Köttbullar
500 g nötfärs
1 gul lök
1 äggula
½ dl grädde
1 msk dijonsenap
1 msk kalvfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
125 g mozzarella

Pasta
3 zucchini
Salt

Så här gör du

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs allt i olivolja i tjockbottnad gryta på svag värme. Löken ska inte brännas eller få färg.

2. Tillsätt tomaterna, buljongtärningen, tomatpurén, salt, peppar och balsamvinäger. Låt småkoka i cirka 30 minuter under lock. Dra bort från plattan och smaksätt med oregano och basilika.

3. Gör nu köttbullarna. Mixa löken fint, gärna i matberedare med kniv. Blanda sedan i alla ingredienserna och forma köttbullar. Skär mozzarellan i bitar och stoppa in en bit mozzarella i varje färsbit, forma sedan färsen till en boll runt mozzarellan.

4. Stek dem sedan till fin färg i smör i stekpanna. Förbered zucchinipastan. Skär strimlor med en julienne- eller vanlig potatisskalare. Lägg zucchinistrimlorna i ett durkslag med lite salt i cirka 20 minuter så att vätskan dras ut. Fräs den sedan hastigt i het panna med lite olja. Blanda zucchinin med en del av tomatsåsen. Servera på stort fat med köttbullarna, ringla tomatsås över vid servering och gärna en kvist basilika.


Blev du sugen på mer? Kolla då också in Åses hemsida där hon bjuder på nya recept och matinspiration. Eller tidigare recept här:

Tidigare recept av Åse Falkman Fredrikson


Mer

Supersmoothie à la LCHF

Första LCHF-maten någonsin och hetaste LCHF-frukosten

Nyttiga gröna chips!

Picknick hos Kostdoktorn

De 5 vanligaste misstagen på LCHF

Middag hos Kostdoktorn

Hamburgare utan carbs

 

6 kommentarer

  1. Tantomamma
    Detta recept är bland det smarrigaste jag sett på länge. Jag gillar de italienska vibbarna. Det måste dock vara buffelmozzarella inte fejken med komjölk.
    http://www.tantomamma.wordpress.com
  2. Chris
    Byt ut Zuchinin mot Miracle Noodles (Shirataki) = noll kolhydrater.
  3. Peter
    "Miracle Noodle är en traditionell japansk hälsoprodukt som är tillverkad av konjakrot och kalciumhydroxid (släckt kalk)."

    Jag vet inte om släckt kalk låter så nyttigt.
    Är det det?

  4. Little Redhead
    Vill slå ett slag för spagettipumpan, mycket godare än zucchini-strimlor! 🙂 Den är dock svår att få tag på så jag odlar den själv. 🙂
    http://säsongsmat.nu/ssm/Spagettipumpa
  5. Janne
    Släckt kalk ("pickling lime") har använts traditionellt för att behålla krispigheten i grönsaker t ex i inlagd gurka samt stabiliserar ph-värdet. Används i flera livsmedel idag t ex i lutfisk och vatten-packeterade varor och är helt ofarligt.
  6. Mary
    Det var jättegott!?
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av