Åses LCHF-laxburgare med mangocurrydressing

Laxburgare

Här är ett nytt recept från Åse Falkman Fredriksons senaste bok Ät och njut!

Laxburgare med mangocurrydressing

laxburgare nutri

Ingredienser, 4 portioner

Laxburgare
6 skivor LCHF-formfranska
3 laxfiléer
3 äggulor
½ gul lök
3 msk grädde
Salt, vitpeppar
1 tsk chiliflakes


Dressing
½ dl majonnäs
1 dl crème fraîche
Mangocurrykrydda eller curry + finhackad färsk mango efter smak
1 kruka krussallad
1 röd lök
2 tomater

Så här gör du

1. I en matberedare med S-kniv, lägg i laxfiléer, äggulor, lök, grädde och kryddor och mixa till en slät smet.

2. Forma biffar och stek i kokosfett eller smör tills de fått fin färg.

3. Grilla brödskivorna och dela två av skivorna i fyra delar. Halvorna utgör lock till laxburgarna. Rör ihop dressingen och montera sedan hamburgarna på de odelade brödskivorna, med locken sist.


Blev du sugen på mer? Kolla då också in Åses hemsida där hon bjuder på nya recept och matinspiration. Eller tidigare recept här:

Tidigare recept av Åse Falkman Fredrikson


Mer

Supersmoothie à la LCHF

Första LCHF-maten någonsin och hetaste LCHF-frukosten

Nyttiga gröna chips!

Picknick hos Kostdoktorn

De 5 vanligaste misstagen på LCHF

Middag hos Kostdoktorn

Hamburgare utan carbs

 

12 kommentarer

  1. Jaa menee
    "Åses LCHF-laxburgare med mangocurrydressing"
    Med största respekt för Åse med hennes goda och välgjorda LCHF rätter så tycker jag inte det riktigt riktigt, hör hemma hos Sveriges största LCHF blogg.
    (Det finns enormt mycket recept på internet för den som är intresserad för 15- 30 olika ingredienser att laborera med.)
    När jag 2010 startade min resa med LCHF var det SÅ enkelt, ÄT SOM VANLIGT MEN UTESLUT SOCKER OCH KOLHYDRATER!
    Vill man nu idag fördjupa sig, så finns det naturligtvis mycket bra material tack vare kostdoktorns team och andra som jobbar på att förklara varför vi har så många folksjukdomar som sockret är boven till.
    Men jag skulle vilja se en lite tuffare attityd för att förklara vad som händer när vi överäter kolhydrater och socker. (försockringen i våra ådror).En tuffare attityd mot läkemedelsverket, livsmedelsverket, och andra idioter som kallar sig professorer.
    Lite som det var förr. 😉
    Svar: #6
  2. jala
    Och jag håller med.
  3. margaretha
    Håller med denna sida har börjat visa alldeles för mycket recept det är jobbigt och känns som reklam för vissa utvalda sedan skulle det stå att dessa recept inte är för viktminskning. Många kan säkert äta så men inte sjuka och överviktiga.
    Svar: #7
  4. SGK
    Tack Åse för ett spännande recept. Har aldrig testat laxburgare tidigare, men nu när jag fått ett recept blir det kanske av. Inspirerande.

    Til er ovan som tycker att det är enkelt att laga mat utan recept, grattis till er. Jag tror vi är relativt många som känner oss inspirerade av recepten här hos kostdoktorn. Visst kunde jag ha googlat "fiskburgare", men det hade jag inte kommit på att göra. Det är nu när jag ser rätten som jag inser att det nog är väldigt gott.

    Och som lite kuriosa kan jag berätta att en normal middag hos mig består av minst 10-15 ingredienser, så receptet ovan känns ungefär som en normal middag för mig. Och är man mycket känslig för kolhydrater är det enkelt att utesluta LCHF-brödet och mangon.

    Sen är även jag intresserad av debatt och analys på temat LCHF och hälsa. Men jag är även glad över inspirerande recept.

  5. Eva
    Tack för inspirerande recept!
    Synd att det så ofta är en tråkig ton här bland kommentarerna!
    Varför måste så många vara så negativa och dömande när de skriver? (inte bara under det här inlägget utan rent generellt här på bloggen) Gillar ni inte ett recept eller något annat inlägg så skrolla förbi. Det är en helt omöjlig uppgift att bara lägga ut inlägg som precis alla gillar, tänk vilken tråkig blogg det skulle vara då...
    Svar: #8, #9
  6. Elisabeth G
    Jag håller verkligen med dig, Jaa menee. Receptsajter finns det tillräckligt av. Kostdoktorn var en gång en alldeles utmärkt sajt som man kunde hänvisa sökare till men det är den tyvärr inte längre. Trist.

    Man märker också att intresset falnar genom att antalet kommentarer sjunker. Förr gick jag in här flera gånger varje dag men nu hoppar jag ofta över flera dagar i rad. Här finns oftast inget att hämta längre.

  7. Elisabeth G
    Du har rätt Margaretha. Det finns tyvärr mycket mög i recepten även om de håller sig inom LCHF-gränsen för mängden kolhydrater. Här skrivs det t.ex. och fonder och buljongtärningar och annat sk-t som aldrig mera kommer in i mitt kök. Vi har ett antal kilon från en gräsbeteskossa i frysen och kokar egen buljong på hennes kött. Aldrig någonsin att köpebuljongtärningar kommer in i detta kök igen.
  8. Jaa menee
    Betänk om ingen skulle försöka att ge konstruktiv kritik om hur vi önskar att bloggen ska se ut. Ja då kanske vi hade BARA recept och några kanske skulle uppskatta det, men jag är rädd att merparten skulle nog uppleva det som ganska så tråkig form av blogg med tanke på hur det såg ut för några år sedan när Kostdoktorn var på tårna och i sin tur kritiserade etablissemanget som totalt missat poängen med hur viktigt det är att få befolkningen att vrida 180 grader från socker och skräpmat som bara gör oss sjukare. Jag älskar den här bloggen och besöker den minst 2 gånger om dagen om inte mer, men det innebär inte att jag har rätt att ge kritik i hopp att bloggen inte faller ihop och missar sina läsare. Kanske skulle Andreas tillsammans med sitt team ibland fråga sina läsare vad de/vi vill att de ska ta upp på agendan. Till sist, jo, jag tycker också illa om tråkig ton, men det är inte alltid fel med både bra och dålig kritik.
  9. Elisabeth G
    Visst kan man scrolla förbi, Eva, men som det är nu är det inte längre så mycket läsvärt kvar om man scrollar förbi.

    Jag vet inte hur länge du följt Kostdoktorn men jag kan lova dig att sajten från början och i flera år höll en mycket hög kvalitet. Det gör den inte längre, vilket är mycket sorgligt. Förr innehöll sajten inlägg om forskning och liknande. Nu är det nästan bara recept, framgångshistorier, hänvisningar till forumet samt reklam för betalsajten. Tråkigt att något som var så bra har sjangserat så.

  10. jala
    Det käftas ofta om dålig ton,ursäkta att jag inte har märkt någon dålig ton.
  11. Margaretha
    Så fort man kritiserar är det dålig ton det förstår inte jag.
  12. ALn
    Tycker att Kostdoktorns sajt innehåller oerhört mycket gratis kunskap om hälsa och kosthållning och är alldeles utmärkt att hänvisa personer som vill förbättra hälsan till. En av de absolut bästa kostsajterna tycker jag. Detta även om själva bloggdelen är mindre aktiv nu.
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av