Ägg- och avokadosallad

Eggavocado1600

Här kommer det tredje tipset på strikt LCHF-kost från Anja Malmqvist, som driver bloggen En klick smör.

Ägg- och avokadosallad

Min favoritäggrätt är definitivt denna. Vanlig äggsallad får ibland lite för kraftig smak av majonnäs, men med avokado blir smaken rundare och konsistensen bättre.

Ingredienser, 4 portioner

Äggavokadonutri 6 ägg
2 avokado
½ dl majonnäs
salt
2 msk citronsaft, rivet skal av 1 citron
sallad eller spenat
bacon
gräslök
blå vallmofrön (valfritt)

Så här gör du

Jag kokar sex ägg i sju minuter. Så delar jag dem på mitten, lägger gulorna i en skål och finhackar vitorna. Jag mosar gulor och avokado tillsammans med gaffel, rör i majonnäs, citronsaft, citronskal och till sist den fint hackade äggvitan.

Jag smaksätter med salt och peppar och serverar med lite sallad eller spenat, hackad gräslök och bacon. Jag tycker det smakar väldigt gott med vallmofrön på toppen.

Mer från Anja

Blev du sugen på mer? Kolla då också in Anjas hemsida En klick smör där hon bjuder på fler recept och tips på läcker, nyttig och enkel mat.

Tidigare recept från Anja

Fler recept

Recept av Anne Aobadia


Mer

 

4 kommentarer

  1. Bell
    Vad gör hon med de två okokta äggen?
  2. en klick smör
    Det är helt valfritt, jonglera eller vad man föredrar. Jag undrar lite hur tankegångarna har gått? Det borde vara sex ägg i receptet.
  3. Cavegirl IF
    Ska absolut prövas! Ser fram emot en äggsallad där majonnässmaken är lite mer dämpad. 🙂
  4. hejafbk
    6 ägg i ingrediensförteckningen
    6 ägg kokas
    6 ägg ingår i tillagningen
    var är problemet?

    lev väl alla 🙂

up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av