Nyheter

5 000

5000

LCHF-magasinet är nu uppe i 5 000 prenumeranter. Inte illa efter bara två nummer. Här finns ny statistik över var prenumeranterna bor. När når man 10 000 tror du?

100705-SE

100705-5024

Mer

1 000 prenumeranter

2 000

LCHF-magasinet är här

LCHF-magasinet, nummer 2

Intervjuer från LCHF-kryssningen 2009

Här kan du läsa mer och prenumerera

LCHF / Lågkolhydratkost för nybörjare

 

28 Kommentarer

  1. LenaKa
    Riktigt bra. Jag funderar på att ge bort en prenumeration till bekanta vars dotter fått diabetes.
    Om min ekonomi tillät så skulle det behövas till flera, men tyvärr så går det inte.
    Vi är en "vinklubb" och träffades i lördags, kvinnor och män. Av 16 st har 6 diabetes varav jag har typ1, de andra typ2 varav 3 med insulin.
    Visst försöker jag framföra lchf men ingen blir ju "profet" i sin hemby.
    Mina funderingar är nu att kanske en tidning skulle funka i "klubben" .
    Vi får se, men tidiningen är bra, lått att förstå och behövs verkligen.
  2. Tidningen är superbra! Min sambo,som aldrig kan läsa en artikel, om det inte handlar om teknik, tar tidningen före mig! Nu väntar han bara på när etablissemanget får "krypa till korset"
    Jag låter tidningen ligga framme. Alltid är det någon som kanske slänger ett öga i den.....
  3. Åse
    Kul att den går ut i så många länder! Finns det ingen motsvarighet utomlands?

    Min man har tagit med de 2 utgivna nr till sitt jobb, så snart kanske det blir ytterligare prenumeranter, när de har läst på och förstått varför dom är SÅ trötta!

  4. Henric
    kör nyhetsbrev via epost, det är lätt att vidarebefordra samt prenumerationsruta på hemsidan som folk kan anmäla sitt intresse för nyhetsbrev.
  5. Kattmoster
    Härligt! Jag har just läst ut nr 2 och är jättenöjd med tidningen. Lite skämmigt bara att Skåne ligger så illa till. Men det har kanske något att göra med "Sveriges kornbod"?

    (Kul att Blekinge ligger så bra till. Våra katter kommer därifrån och de är också sällsynt kloka.)

  6. Ser att det är många utomlands som prenumererar, vilket är, men jag antar de ibland också är svenskar då en person ifrån Cypern kanske inte förstår det svenska språket:)

    Se till att få ut några exemplar i väntrummet i några av landets sjukhus. Det är ett bra sätt att marknadsföra med och få folk att bli medvetna om den.
    Då når ni snart 15000

  7. Åsa
    Tidningen är lättläst, informativ, intressant och har en bra layout och framförallt ett oerhört viktigt budskap. Lycka till i fortsättningen! Att ge människor livskvalitet är inte det sämsta!
  8. Vråltarzans ord
    Vart tror Ni jag kan finna LCHF på engelska då jag har fått amerikanska vänner som inte verkar förstå mig i min LCHFiver.....
  9. Hanveden
    #8
    Hej Vråltarzan. Dina amerikanska vänner och du själv kan "googla" på en doktor Diana Schwarzbein. Vad jag förstår så är hennes " Schwarzbein Principle" ganska nära det vi här i norden kallar LCHF.

    LCHF hälsningar 🙂 .

  10. Vråltarzans ord
    #9#Hanveden:
    Nja......... det verkar inte direkt stämma med Andreas kost inom LCHF iallafall så de sidorna ger jag dem inte att botanisera i. Personligen ser jag inte att det hade med LCHF att göra.
    Vad jag söker är en ren engelsk LCHF sida!!
  11. Vråltarzan, I min bloggmarginal http://www.doktordahlqvist.se har jag en del engelska länkar.
  12. Hanveden
    #10 Vråltarzan
    På Toxiska epistlar finns det en filmsnutt där bla SSS kommenterar Diana Schwarzbein: http://blogg.passagen.se/millimetervagor/entry/larry_hagman_prisar_lchf1

    LCHF hälsningar 🙂 .

    PS Annars är vi ju ledande här i Norden på detta med LCHF så det är kanske lättare att översätta tex Kostdoktorns sidor med något översättningsprogram DS

  13. Hans mest belysande kommentar där är kanske "Hur hennes program ser ut vet jag inte". 😉

    Det finns ju hur mycket som helst på engelska. Det är den svenska varianten som grundar sig på de andra dieterna, inte tvärtom. Hur vore det ens möjligt?

  14. Sofia
    Bra info som vidarebefordras till släkt och vänner i Norrland 🙂
  15. #8,
    du kanske hittar något användbart här:
    http://www.lowcarbkost.com/low-carb-engelska.php
  16. Det som kallas för LCHF är världens mest framgångsrika program när det gäller att äta sig till hälsa. Det är ett svenskt program, uppfunnet i Sverige, och nu är det på väg att ta sig ut i världen. Vi har anledning att känna oss stolta över detta.

    /SSS

  17. Det är svårt att sia om när vi får 10 000 prenumeranter - vi kanske aldrig får det?
    Får jag gissa tror jag under april nästa år. Det skulle innebära ungefär samma tillströmning som genomsnittet hittills. Skulle det fortsätta som idag går det betydligt snabbare.
    /Margareta
  18. Kattmoster
    Jag tycker Åse gav oss alla ett bra tips. För egen del överväger jag att ta en extra prenumeration för att kunna lägga ett ex på jobbet (då bleve det kanske slut på Lätta eller Becel till deras fredagsbulle). Kanske rentav två, så jag kan lägga i väntrummet på sjukhuset jag tyvärr måste besöka. Mitt eget ex vill jag ju behålla.
  19. JAUS
    #18 Det kan även vara en idé att lägga ett ex hos tandläkaren eller frisören.
  20. Vråltarzans ord
    Ja, varför inte göra en extra upplaga för gratis utläggning bland olika väntrum??!!
    Bättre PR kan man sällan få. Kostnaden kan man alltid ta in i kalkylen för reklam och marknadsföring....resultatet kommer nog snart att synas i ekonomin!
  21. Håller inte riktigt med SSS. LCHF är dock det mest framgångsrika, men det har funnits många föregångare. Framför allt tänker jag på Dr Blake Donaldson som hade ett program som hette duga med extremt bra resultat (under första hälften av 1900-talet). Han va dessutom föregångare rörande allergibehandling (både vaccinering och kost) och - som läkare - kunde bota det mesta genom kostförändring.

    Idag pratar vi om "stenålderskost" och mer ursprunglig föda - Blake behandlade sina patienter med ursprunglig föda - från övervikt till eksem och hösnuva. Det är nog få som haft sådana möjligheter att testa olika livsmedel på så många människor som Blake hade och gjorde.

    Viktprogrammet utgjorde två saker - fett kött och vatten (ev lite kaffe mellan maten, inget annat). Han betonade vikten av ett högt fettintag (en del fett och 2 delar kött = ca 80/20E% = LCHF, fast utan mejeriprodukter = fet stenålderskost) - något han lärde sig från V Stefansson och hans observationer från inuiterna. I boken pratar han t.o.m om att kolhydraterna i kaffe kan påverka viktnedgången hos vissa av sina patienter. Han trycker starkt på att man får inga mineral- eller vitaminbrister på fett kött och vatten - tvärtom - man får ypperlig hälsa. Han är starkt emot dåtidens (vilket även är nutidens) mjölk- och mejeripropaganda. Hans barnpatienter hade bäst tänder (ingen karies) och ingen av dem varken drack mjölk eller åt ost.

    Alla som lyckades hålla dieten gick förstås ner enormt i vikt och fick allmänt bättre hälsa. Han skrev en bok som hette "Strong Medicine", vilken (precis som V Stefanssons, Fat of The Land) inte går att få tag i längre (annat än dyr antik). Synd att denna kunskap är nergrävd - boken är extremt bra och lärorik...

    För en am. motsvarighet, se Charles Washington's Zeroing In On Health, vilket är ett nollkolhydratupplägg baserat på Blake Donaldson's och Vilhjalmur Stefansson's upplägg. Så nära LCHF man kan komma i USA tror jag: http://zerocarbage.com/

  22. Du har så rätt. Michel. Vi skriver just nu LCHF-rörelsens historia i LCHF-magasinet. Den svenska historien i nummer ett, den internationella i nummer två. All heder åt Banting, Ebstein, Stefansson, Blake F Donaldson, Pennington, Mackarness etc. etc.

    Men det vi har skapat och återupptäckt är faktiskt ännu bättre, eftersom det är tillgängligt och applicerbart för en större andel av befolkningen.

    Sten Sture

  23. Prenumeranterna fortsätter att ramla (5136) in trots semestertid och högtryck. Många vill ha tidningen innan semestern. Det känns kul för då sprids den säkert ännu mer till bekanta och kanske även bekantas bekanta.

    En rolig sak med det här arbetet är alla solskenshistorier folk skriver eller berättar när de hör av sig och vill prenumerera. Jag får en stark känsla av att detta med LCHF sprider sig i stugorna snabbare än vi anar.

  24. annviol
    #8
    Denna sida kanske kan vara något?
    http://tummyrumble.hultberg.org/lchf-what-why.html
  25. Annviol, tack för länken. 🙂

    Även jag har letat efter bra engelska webbplatser / bloggar med bra low carb information från personer som känns trovärdiga. Här är en lista med engelska bloggar jag följer:

    Tom Naughton, komikern bakom den mycket informativa (och roliga) filmen Fat Head, säg till amerikanska / engelskspråkiga vänner att börja här. 😉

    http://www.fathead-movie.com/

    Mark's Daily Apple, fokus på stenålderskost och livsstil men välskrivet, varierat och massor med bra råd och tips.

    http://www.marksdailyapple.com/

    PaNu, av doktorn Kurt G. Harris, lite grand som Kostdoktorn.se med mycket fokus på studier och "hård" information men mer paleo-inriktat.

    http://www.paleonu.com/

    Hyper-Lipid, för de som verkligen vill ha benhård, fakta-baserad, peer-reviewed (eller kritik av brist på sådan...), studie-relaterad, medicinsk information. Grymt intressant om än ofta över mitt eget huvud!

    http://high-fat-nutrition.blogspot.com/

    För den sportige, och med intresse av hur en kropp som arbetar hårt förhåller sig till low carb, Lyle mcDonald.

    http://www.bodyrecomposition.com/

    // Manne

  26. annviol
    Tack för alla tipsen Manne. Ska kolla in dessa och sända dem vidare till engelska och amerikanska kontakter. Hittade en annan, ett par som gjort en lowcarb-sida. Himla fin sida.
    http://www.svrikki.net/RTT/LowCarb/Low-Carb/Welcome.html
  27. annviol: Den sidan är ju fantastisk!

    Otroligt synd att de gjort all text som bilder, den är ju nästan omöjlig att hitta via sökmotorer.

  28. Ja jäklar! Vad synd.

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg